Пирог т п загальна мікробіологія

Ваш IP заблокирован

Убедитесь, что Вы не используете анонимайзеры/прокси/VPN или другие подобные средства (TOR, friGate, ZenMate и т.п.) для доступа к сайту.

Отправьте письмо на abuse[at]twirpx.club если Вы уверены, что эта блокировка ошибочна.

В письме укажите следующие сведения о блокировке:

Кроме того, пожалуйста, уточните:

  1. Каким Интернет-провайдером Вы пользуетесь?
  2. Какие плагины установлены в Вашем браузере?
  3. Проявляется ли проблема если отключить все плагины?
  4. Проявляется ли проблема в другим браузере?
  5. Какое программное обеспечение для организации VPN/прокси/анонимизации Вы обычно используете? Проявляется ли проблема если их отключить?
  6. Давно ли в последний раз проверяли компьютер на вирусы?

Your IP is blocked

Ensure that you do not use anonymizers/proxy/VPN or similar tools (TOR, friGate, ZenMate etc.) to access the website.

Contact abuse[at]twirpx.club if you sure this block is a mistake.

Attach following text in your email:

Please specify also:

  1. What Internet provider (ISP) do you use?
  2. What plugins and addons are installed to your browser?
  3. Is it still blocking if you disable all plugins installed to your browser?
  4. Is it still blocking if you use another browser?
  5. What software do you often use for VPN/proxy/anonymization? Is it still blocking if you disable it?
  6. How long ago have you checked your computer for viruses?

Источник

Ваш IP заблокирован

Убедитесь, что Вы не используете анонимайзеры/прокси/VPN или другие подобные средства (TOR, friGate, ZenMate и т.п.) для доступа к сайту.

Отправьте письмо на abuse[at]twirpx.club если Вы уверены, что эта блокировка ошибочна.

В письме укажите следующие сведения о блокировке:

Кроме того, пожалуйста, уточните:

  1. Каким Интернет-провайдером Вы пользуетесь?
  2. Какие плагины установлены в Вашем браузере?
  3. Проявляется ли проблема если отключить все плагины?
  4. Проявляется ли проблема в другим браузере?
  5. Какое программное обеспечение для организации VPN/прокси/анонимизации Вы обычно используете? Проявляется ли проблема если их отключить?
  6. Давно ли в последний раз проверяли компьютер на вирусы?

Your IP is blocked

Ensure that you do not use anonymizers/proxy/VPN or similar tools (TOR, friGate, ZenMate etc.) to access the website.

Contact abuse[at]twirpx.club if you sure this block is a mistake.

Attach following text in your email:

Please specify also:

  1. What Internet provider (ISP) do you use?
  2. What plugins and addons are installed to your browser?
  3. Is it still blocking if you disable all plugins installed to your browser?
  4. Is it still blocking if you use another browser?
  5. What software do you often use for VPN/proxy/anonymization? Is it still blocking if you disable it?
  6. How long ago have you checked your computer for viruses?

Источник

Ваш IP заблокирован

Убедитесь, что Вы не используете анонимайзеры/прокси/VPN или другие подобные средства (TOR, friGate, ZenMate и т.п.) для доступа к сайту.

Отправьте письмо на abuse[at]twirpx.club если Вы уверены, что эта блокировка ошибочна.

В письме укажите следующие сведения о блокировке:

Кроме того, пожалуйста, уточните:

  1. Каким Интернет-провайдером Вы пользуетесь?
  2. Какие плагины установлены в Вашем браузере?
  3. Проявляется ли проблема если отключить все плагины?
  4. Проявляется ли проблема в другим браузере?
  5. Какое программное обеспечение для организации VPN/прокси/анонимизации Вы обычно используете? Проявляется ли проблема если их отключить?
  6. Давно ли в последний раз проверяли компьютер на вирусы?

Your IP is blocked

Ensure that you do not use anonymizers/proxy/VPN or similar tools (TOR, friGate, ZenMate etc.) to access the website.

Contact abuse[at]twirpx.club if you sure this block is a mistake.

Attach following text in your email:

Please specify also:

  1. What Internet provider (ISP) do you use?
  2. What plugins and addons are installed to your browser?
  3. Is it still blocking if you disable all plugins installed to your browser?
  4. Is it still blocking if you use another browser?
  5. What software do you often use for VPN/proxy/anonymization? Is it still blocking if you disable it?
  6. How long ago have you checked your computer for viruses?

Источник

ЗАГАЛЬНА МІКРОБІОЛОГІЯ — Т.П. Пирог — 2004

ЛІТЕРАТУРА

1. Леонов H.Р. Микробиология. — М.: Колос, Колос-Пресс, 2002. — 352 с.

2. Безбородов Α.М. Биохимические основи микробиологического синтезе. — М.: Лег. и нищ. пром-сть, 1984. — 394 с.

3. Берри Д. Биология дрожжей. — М.: Мир, 1985. — 96 с.

4. Вилай В.И. Основы общей микологии. — К.: Высш. шк., 1988. — 392 с.

5. Биология метанобразующих и метаокисляющих бактерий / Ю.Р. Малашенко, Ю. Хайер, У. Бергер и др. — К.: Наук, думка, 1993. — 256 с.

6. Богданов А.Л. Медников Б.М. Власть над геном. — М.: Просвещение, 1989. — 206 с.

7. Готтшалк Г. Метаболизм бактерий. — М.: Мир, 1982. — 310 с.

8. Гринберг ТА, Пирог T.П., Малашенко Ю.Р., Пинчук Г.З. Микробный синтез экзополисахаридов на С12-соединениях. — К.: Наук, думка. 1992. — 212 с.

9. Громов БЛ., Павленко Г.Л. Экология бактерий. — Л.: Изд-во Ленингр. гос. ун-та. 1989. — 248 с.

10. Дмитриева Β.М., Дмитриев В.Л. Русско-английский словарь терминов по микробиологии. — М.: Наука, 1991. — 248 с.

11 . Дьяков Ю.Т. Введение в альгологию и микологию. — М.: Изд-во Моск. гос. ун-та, 2000. — 192 с.

12. Елисев СА, Кучер Р.Л. Поверхностно-активные вещества и биотехнология. — К.: Наук, думка, 1991. — 116 с.

13. Заварзин Г.А. Колотилова Н.Н. Введение в природоведенческую микробиологию. — М.: Кн. дом «Университет», 2001. 256 с.

14. Иеановский Р.Н. Биоэнергетика и транспорт субстратов у бактерий. — М.: МАКСПресс. 2001. — 46 с.

15. Каратьнин И.Л. Проблеми макросистематики грибов // Микология и фитопатология. — 1999. — Т. 33. — Вып 3. — С. 150-165.

16. Квасников E.Л, Щелокова И.Ф. Дрожжи. Вислогия. Пути использования. — К.: Наук, думка, 1991. — 326 с.

17. Квеситадзе ГМ., Безбородов AM. Введение в биотехнологию. — М.: Наука, 2002. — 284 с.

18. Красильников A.Л., Романовская Т.Р. Микробиологический словарь-справочник. — Минск: Асар, 1999. — 400 с.

19. Малашенко Ю.Р., Соколов И.Г., Романовская ВА. Микробный метаболизм неростовых субстратов. — К.: Наук, думка, 1987. — 192 с.

20. Микробиологическое производство биологически активных веществ и препаратор / В.А. Быков, И.А. Крылов. М.Н. Манаков и др. — М.: Высш. шк., 1987. — 144 с.

21. Общая микробиология / Под ред. А.Е. Вершигори. — К.: Вища шк., 1988. — 343 с.

22. Определитель бактерий Берги. — 9-е изд. Пер. под ред — Г.А. Заварзина. — М.: Мир, 1997. — Т. 1, 2. — 800 с.

23. Павлович С.А. Основы вирусологии. — Минск: Высш. шк., 2001. — 192 с.

24. Подеорский В.С., Коваленко ЗА., Симоненко И.А. Лектины бактерий. — К.: Наук, думка, 1992. — 204 с.

25. Промышленная микробиология и успехи генетической инженерии / Пер. Под ред.Г.К. Скрябина. — М.:Мир, 1984.— 172 с.

26. Промышленная микробиология / Под ред. Н.С. Егорова. — М.: Высш. шк., 1989. — 688 с.

27. Рис. Э., Стернберг М. Oт клеток к атомам: Иллюстративное введение в молекулярную биологию. — М.: Мир, 1988. —144 с.

28. Романовская ВА., Столяр CM., Малашенко ЮМ Систематика метилотрофных бактерий. — К.: Наук, думка, 1691. — 212 с.

29. Романовская ВА., Рокитко П.Е., Шилин С.О., Малашенко Ю.Р. Актуальные проблеми филогенетической классификации бактерий /. Микробиол. журн. — 2003. — Т. 65. — Мк 5. — С. 46-65.

30. Смирнов В.В., Коваленко H.C., Подеорский В.С., Сорокулова И.Б. Пробиотики на основе живих культур микроорганизмов // Микробиол. журн. — 2002. — Т. 64. — № 4. — С. 62-80.

31. Шендеров БА Пробиотики и функциональное питание. — М.: Гранть. 2001. — 287 с.

32. Шлегель Г. Общая микробиология. — М.: Мир, 1987. — 586 с.

33. Kurtzman О. Fell J.W. The Yeastes: a taxonomic study. — 4 th ed. — Amsterdam etc.: Elsevier, 1998. — 1055 p.

34. Kurtzman C. Systematica and Taxonomy of Yeasts. In: Dimorphism in Human Pathogenic and Apathogenic Yeasts / Ed. E.J.F. Schmidt. —Contrib. Microbiol. Basel. Karger. — 2000. — Vol. 5. — P. 1-14.

35. Rosenberg E.J. Ron E.Z. High- and low-molecular-mass microbial surfactants // Appl. Microbiol. Biotechnol. — 1999. — 52. — P. 154-162.

36. The Prokaryotes. An evolving electronic resource for the microbiological community / Eds.: M. Dvorkin, S. Falkow, E. Rosenberg, K.H. Schleifer, E. Stackebrandt. — 3 rd ed. — Online version. Springer Link, 1999.

Биологическая библиотека — материалы для студентов, учителей, учеников и их родителей.

Наш сайт не претендует на авторство размещенных материалов. Мы только конвертируем в удобный формат материалы, которые находятся в открытом доступе и присланные нашими посетителями.

Если вы являетесь обладателем авторского права на любой размещенный у нас материал и намерены удалить его или получить ссылки на место коммерческого размещения материалов, обратитесь для согласования к администратору сайта.

Разрешается копировать материалы с обязательной гипертекстовой ссылкой на сайт, будьте благодарными мы затратили много усилий чтобы привести информацию в удобный вид.

© 2018-2021 Все права на дизайн сайта принадлежат С.Є.А.

Источник

ЗАГАЛЬНА МІКРОБІОЛОГІЯ — Т.П. Пирог — 2004

10. ВІРУСИ: ПОШИРЕННЯ ТА СТРУКТУРА

10.3. ВІРУСИ БАКТЕРІЙ (БАКТЕРІОФАГИ)

Історія відкриття. Дію бактеріофага вперше відкрив у 1915 р. англійський мікробіолог Ф. Туорт, який описав лізис колоній білого стафілококу. Вчення про бактеріофаги як про віруси пов’язане з ім’ям канадського вченого Ф. д’Ереля, який у 1917 р. виявив віруси, що спричиняли лізис шигел. У середині 50-х років XX ст. були відкриті віруси мікоплазм, ціанобактерій. Їх стали називати просто фагами. Поглиблені дослідження взаємодії фатів із бактеріями дали можливість відкрити помірні фаги і встановити механізм лізогенії (А. Львов, Ф. Жакоб, Ж. Моно), а також цикл репродукції вірусів і розвиток їх генетики (М. Дельбрюк, А. Херші, С. Лурія). У 60-ті роки XX ст. всі ці вчені були удостоєні Нобелівської премії в галузі фізіологи та медицини.

Виділення та виявлення. Необхідно взяти зразок із природних місць існування певного виду бактерій і разом з бактеріями залити рідким поживним середовищем. При вирощуванні бактерій у сприятливих для них умовах разом із бактеріями будуть розмножуватись і віруси. Вірус завжди розмножується тільки в клітинах, які ростуть. Далі центрифугуванням можна осадити бактерії, а в супернатанті («лізаті») виявити фаги. Другий спосіб виявлення фагів — це вирощування бактерій на агаризованому середовищі. Якщо бактерії засіяти на поверхню чашки Петрі суцільним газоном, то за наявності фагів у газоні з’являться стерильні плями, вільні від бактерій.

Морфологія бактеріофагів. Будову бактеріофагів вивчали на прикладі фагів серії Т Escherichia coli (коліфаги). Розглянемо будову коліфага Т2 (рис. 10.4). Він складається з поліедричної головки завдовжки 100 нм і відростка (хвоста) приблизно такої самої довжини. Головка складається з капсомерів і містить всередині ДНК. Кількість білка та ДНК однакова. Відросток фата Т2 має складну будову. У його складі можна виділити три частини: порожнистий стрижень; скоротний чохол, який оточує стрижень; базальна пластина з шипами та нитками, від яких залежить специфічна адсорбція фага на поверхні клітини-хазяїна. Нарис. 10.4. а показано активний фаг, у головці якого міститься ДНК, на рис. 10.4, б — фаг після ін’єкції ДНК у бактеріальну клітину.

Рис. 10.4. Модель фага Т2:

а — фаг з витягнутим чохлом до адсорбції: б — фаг з чохлом, що скоротився, після адсорбції та ін’єкції; І — поперечний розріз витягнутого відростка: видно шість білкових субоднниць чохла водній площині;

2 — поперечний розріз чохла, що скоротився: видно 12 білкових субодиниць чохла водній площині; 3 — базальна пластина готового до адсорбції фага з вільними нитками

Інші бактеріофаги мають простішу будову. Більшість фатів містить дволанцюгову ДНК, проте виявлено кілька бактеріофагів з одноланцюговою ДНК і кілька з о дно ланцюговою РНК.

Биологическая библиотека — материалы для студентов, учителей, учеников и их родителей.

Наш сайт не претендует на авторство размещенных материалов. Мы только конвертируем в удобный формат материалы, которые находятся в открытом доступе и присланные нашими посетителями.

Если вы являетесь обладателем авторского права на любой размещенный у нас материал и намерены удалить его или получить ссылки на место коммерческого размещения материалов, обратитесь для согласования к администратору сайта.

Разрешается копировать материалы с обязательной гипертекстовой ссылкой на сайт, будьте благодарными мы затратили много усилий чтобы привести информацию в удобный вид.

© 2018-2021 Все права на дизайн сайта принадлежат С.Є.А.

Источник

Читайте также:  Испеченный пирог почему две нн
Оцените статью